NordicCulture gruppen

Här följer en presentation av vilka vi är, bakgrunden och vårt förhållande till den kultur vi samlats runt. Olika bakgrund och verksamheter men med en gemensam nämnare  - intresset och passionen för vikingatiden.


Rolf Ström

Med ett brinnande intresse för vår kultur och då särskilt den del av vår kulturhistoria som omfattar bronsåldern och vikingatiden. Det känns kul att finnas med i bakgrunden av VikingArt gruppen. Jag har arbetat som ledare inom ekonomi och finans i kommun-, stat- och näringslivssektorerna.
Jag är svåger med Hans Ström (med samma efternamn) och har följt och samarbetat med honom i många år i hans ateljé och på utställningar runt om i landet.
Min uppgift i gruppen är mer av administrativ karaktär, där kontakten med myndigheter, institutioner och organisationer fungerar bäst om man pratar samma språk.
Rolf Ström Stekelstigen 14 59152 MOTALA Tel 0705438251
Email: strom.rolf@gmail.com

P-G Igelström

Som historielärare på gymnasienivå, lektor och med ett brinnande intresse för vår kulturhistoria är P-G ett tryggt ankare att fölita sig på när vikingatiden ska förklaras  för våra besökare. Som en del i föreningen NordicCulture är P-G den som kan sätta in Östergötland/Skänninge på sin rätta plats i historien

...och här är styrelsen

Ordförande: Hans Ström Motala 0704451230   hansbilder@telia.com
Sekreterare: Ann-Sofie Fredriksson Motala 0702048613 ann-sofie.fredriksson@motala.se
Kassör: Alexander Levin Motala 07304458642 levinsguld@telia.com

Vårt mål är.....

...att förena dåtid med nutid. Vi fascineras av den kreativitet och uppfinningsrikedom med enkla medel som präglade den tidens människor. Formspråket kan aldrig bli omodernt och förlegat. Ständigt används idag de historiska grundformerna som underlag för vårt sätt att skapa modern konst och design. Historien går igen och skönheten består......